2016. március 12., szombat

"KŐ HATÁSÚ" SZÍVECSKÉT...

festettem. :)



Egy ideje olyat szerettem volna készíteni, ami ránézésre hasonlít a kőre. Tudtam, hogy festeni szeretném de, hogy hogyan, arról fogalmam nem volt. Sokáig kerestem, pl. a Pinterest oldalon is, de nem találtam róla semmit. Így hát magamtól nekiláttam, lesz ami lesz alapon. Ha nem lesz jó legfeljebb lecsiszolom...
Abból dolgoztam, amit itthon találtam.  



Mágnesfestéket és mogyorószínt kikevertem, hogy egy sötétebb szürke színt kapjak. Lefestettem a fa szívecske mindkét oldalát. Majd száradás után megcsiszoltam a festett részeket.




Csiszolás után portalanítottam a felületet. Majd a repesztőlakk első rétegével lekentem, ezután hagytam, hogy megszáradjon. 





Száradás után felkentem a repesztőlakk második rétegét. Itt a gyorsabb száradás érdekében, már a hajszárítót is igénybe vettem. Majd amennyire lehetett (gondoltam) visszacsiszoltam. Ügyeltem arra, hogy a repedések ne nagyon tűnjenek el. 




Végül festékpigmenttel az éleket átkentem egy textil segítségével. Nem tudom pontoson hogyan kell ezt a terméket használni, de egy úgy gondoltam, hogy kisebb foltokkal még színesítem egy kicsit a lakkozott felületet. Utólag nézve, egy kicsit bátrabban is használhattam volna ezt a "festéket".





Még most sem tudom, hogy így kell-e készíteni a kő hatású festést, de én elégedett vagyok vele. :) 



Szeretettel Beának!! :)

~~~Erika~~~

1 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon köszi a leírást és a fotókat! Nagyon klassz lett